Temadag i maj: Bliv  opdateret på glas!

Temadag i maj: Bliv opdateret på glas!

11. april 2018

GLASINDUSTRIEN udgiver løbende vejledninger og anvisninger om bygningsglas, som er proppet med viden og kompetence. Lige nu er der særligt mange at præsentere.

På den baggrund er GLASINDUSTRIEN sammen med MOLIO, Byggeriets Videncenter, arrangør af en dag med glas i HUSET i Middelfart.

Formand Michael Stappert: - Vil du være klædt på med det nyeste indenfor glas i byggeriet, så meld dig til temadagen!

 ------------------

MOLIO

Hindsgavl Allé 2

5500  Middelfart

http://molio.dk/

TEMADAGEN GLAS – GLAS – GLAS

Tilmelding her

-------------------- 

Af Poul Sabroe

 Glas til elevatorer, glas til at gå på og de nyeste montagemetoder til ruder og facader – det er bare enkelte af de aktuelle emner, der er på programmet, når GLASINDUSTRIEN byder velkommen til en dag med det nyeste i bygningsglas.

Temadagen om glas er den 31. maj 2018, og den finder sted i HUSET i Middelfart (tidl. Byggecentrum), Hindsgavl Allé 2. Dagen er tilrettelagt i samarbejde med MOLIO, Byggeriets Videncenter.

- Vi har udviklet dagens program med afsæt i de nyeste af GLASINDUSTRIENS populære vejledninger datablade og anvisninger, som løbende fornyes og opdateres, forklarer GLASINDUSTRIENS formand, Michael Stappert. Det er derfor alle nyhederne om bygningsglas, som står i kø, når temadagen åbner.

Sikkerhedsglas i boliger, der i årevis har været drøftet og diskuteret har nu omsider fået sin egen vejledning, der på temadagen præsenteres af GLASINDUSTRIENS tekniske udvalgsformand, Carl Axel Lorentzen, der også er rådgiver hos Glasfakta. 

- Nu bider vi til bolle, også selv om Trafik-, Bolig- og Byggestyrelsen endnu ikke har taget fornøden stilling til emnet i BR18, understreger Michael Stappert. GLASINDUSTRIEN har valgt at udgive sine anbefalinger, som vil skabe den optimale tryghed og sikkerhed i indretningen med glas i det private hjem. 

Herefter handler det om montagen af glas og facader på den byggeplads, der altid er trængt på pladsen, men alligevel skal facilitere stadigt mere geometrisk udfordrende glasmoduler og facader. Konsekvenserne er indlysende. En af dem er behovet for at udvikle teknologi og værktøjer, der kan løse udfordringerne og samtidig imødekomme strege arbejdsmiljøkrav. For at fortælle om det kommer arbejdsmiljøkonsulent Peter Orby fra Branche ArbejdsmiljøRådet (BAR) og BAM-BUS, der kører rundt i landet og orienterer om emnet. Derefter demonstreres den nyeste teknologi af transportvirksomheden Dansk Special Transport (Michael Skouenby) samt maskinudviklerne dir. Kurt Nielsen, Global Lift Group og dir. Lars Andresen fra Wallmo A/Sog software-udvikleren BlueOcean Robotics.

Dynamisk solskærm

Senere på dagen handler det om mærkning af glas og dynamisk solafskærming, der er ved at blive ’det nye sort’. Det er Pilkingtons Alexander Mattson, der stiller op for at forklare, hvordan ruder kan opnå forskellige transparens og opacitet i takt med solens stråler. Den teknologi har været efterspurgt af byggeriets rådgivere i årevis. Nu er den her.

De to sidste emner på temadagen handler om elevatorglas og glas til at gå på. Elevatorglas er et særligt område, der er heftigt lovreguleret.

En ny publikation fra GLASINDUSTRIEN vil derfor blive gennemgået på temadagen sammen med de seneste love og bekendtgørelser. Fra Elevatorbranchenkommer foreningens sekretær Jan Riiskjær, mens Carl Axel Lorentzen stiller op for GLASINDUSTRIEN.

Glas til at gå, også kaldet gulvglas, er også et varmt emne i takt med at mange – ikke mindst blandt rådgiverne - ønsker sig maksimal transparens i bygningerne – til erhverv såvel som til bolig.

- Temadagens høje faglige lødighed er et godt eksempel på, hvad en brancheforening som GLASINDUSTRIEN formår, når alle gode kræfter samles om at levere en topydelse, lover Michael Stappert.  

 

Tilmelding til GLASINDUSTRIENS temadag kan ske til MOLIO i HUSET Middelfart her.